Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Eurovision 2014: Câștigătorul Selecției Naționale va fi ales pe 1 martie

Selecția Națională Eurovision 2014 va începe la data de 15 ianuarie. Prima etapă, cea a înscrierilor, se va încheia pe 14 februarie, fiind urmată de etapa preselecțiilor. Câștigătorul Selecției Naționale va fi ales pe 1 martie din cei 12 finaliști.

Publicat

pe

Eurovision 2014 va avea loc în Copenhaga, Danemarca
Eurovision 2014 va avea loc în Copenhaga, Danemarca

Prezența României la Eurovision 2014 a stat sub semnul întrebării până în ultima secundă, din cauza fondurilor insuficiente. Dan Manoliu a anunțat, însă, în noiembrie 2013 că țara noastră va participa, o nouă confirmare venind recent și din partea TVR.

"TVR confirmă participarea ţării noastre la Concursul Cântecului European – Eurovision şi în 2014, considerând că România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participării la Eurovision a fost comunicată EBU, organizatorul concursului."

Odată cu această reconfirmare au venit și informațiile privind Selecția Națională. Etapele desfășurării procesului de selecție vor fi: înscrieri, preselecții, anunțarea melodiilor finaliste și desemnarea câștigătorului.

Calendar Selecţia Naţională Eurovision 2014:

  • 15 ianuarie – 14 februarie înscrieri
  • 19 februarie şi 20 februarie –  preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs);
  • 20 februarie – anunţarea celor maximum 12 melodii finaliste
  • 1 martie - Finala Selecţiei Naţionale – alegerea melodiei câştigătoare în cadrul unul spectacol televizat, cu public

Printre artiștii care și-au anunțat intenția de a participa anul acesta se numără Ștefan Stan și TeddyK, cu piesa "Breathe", Ovi și Paula Seling cu melodia "Miracle".

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe data de 10 mai la Copenhaga, în Danemarca. Semifinalele concursului se vor desfășura pe 6 mai, respectiv 8 mai, la arena B&W Hallerne. Sloganul celei de-a 59-a ediții a competiției este "Join Us". Țările ce vor fi reprezentate în cadrul Eurovision 2014 vor fi anunțate luna aceasta.

Finala Eurovision 2013 a avut loc în Malmö, Suedia, şi a fost câştigată de Emmelie de Forest cu piesa “Only Teardrops“. Pe următoarele două poziţii s-au clasat Azerbaidjan şi Ucraina. Cezar Ouatu, reprezentantul României, a participat cu piesa “It’s My Life” şi a ocupat poziția a 13-a. Pentru mai multe detalii despre finala Eurovision 2013 puteți citi un articol anterior.

Trending