Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Dulce Pontes la București în februarie 2014

Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, va aduce vibrantele acorduri portugheze la Sala Palatului din București pe 9 februarie 2014.

Publicat

pe

Dulce Pontes
Dulce Pontes │ FOTO: www.facebook.com

Considerată demna urmașă a Amaliei Rodrigues, Dulce Pontes și-a legat numele de colaborări cu artiști de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora și Andrea Bocelli. Cea mai prolifică colaborare din cariera sa a fost cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. În 2003, albumul "Focus", rodul colaborării lor, a înregistrat vânzări ce i-au adus solistei discul de aur în doar 20 de zile.

Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia, în 1969, iar în decursul timpului a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cântând pop, rock, jazz, muzică clasică și tradițională. În 1991 a câștigat Festivalul Național de Cântec al Portugaliei și în același an a reprezentat Portugalia la Eurovision, concurs ce a reprezentat rampa ei de lansare.

Primul său album, "Lusitana", a fost lansat în 1993, iar în anul următor a ajuns pe piață albumul "Lagrimas", material ce a consfințit consacrarea solistei la nivel mondial și a reașezat muzica portugheză în fruntea topurilor din întreaga lume. Pe albumul "Lagrimas" se afla și emblematica piesă "A Cancao do Mar", care se regăsește pe coloana sonoră a producției hollywoodiene "Primal Fear", cu Richard Gere în distributie. "Lagrimas" rămâne unul din cele mai bine vândute albume din toate timpurile, în Portugalia.

Colaborarea cu legendarul compozitor Ennio Morricone, demarată în 1995 cu albumul "A Brisa do Coração" este un alt segment din cariera artistei, încununat de elogii. Ennio Moricone a elaborat pentru Dulce Pontes compoziții ce scot în evidență "amplitudinea ei vocală și calitățile cameleonice atât de complete și incredibil de variate, păstrând totuși conotațiile de fado portughez".

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris si la International Forum Hall din Tokio, Dulce Pontes revine la Sala Palatului din Bucuresti pe 9 februarie 2014, pentru un concert ce va face inimile să tresară însuflețite de inflexiunile muzicii fado.

Dulce Pontes - "Gypsy Song"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 9 februarie 2014

Dulce Pontes

Loc
Sala Palatului

Trending