Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Vama, Voltaj și Lala Band cântă la prima ediție Blaj aLive

Sâmbătă 8 iunie are loc prim ediție Blaj aLive. Evenimentul va avea loc pe Câmpia Libertății din Blaj iar printre cei care vor suținute concerte se numără Vama, Voltaj, Blackstar, Sore, Alina Eremia și Dorian Popa. Accesul publicului este liber și este permis începând cu ora 18.00.

Publicat

pe

Blaj aLive

Sâmbătă 8 iunie, începe Blaj aLive, un eveniment plin de dinamism și culoare menit să înscrie Blajul în circuitul celor mai ample manifestări artistice autohtone. "Orașul școlilor" cheamă toți iubitorii de muzică pe Câmpia Libertății, la concertele suținute de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului: Vama, Voltaj, Blackstar, Sore, Alina Eremia și Dorian Popa. Accesul publicului este liber și este permis începând cu ora 18.00.

Blaj aLive

Blaj aLive

Situat în inima Transilvaniei, Blajul este un lăcaş încercat de istorie, un ţinut al multiculturalității și al conviețuirii mai multor etnii. Populat cu precădere de locuitori de origine română, germană și maghiară, orașul se bucură de o diversitate și complexitate a tradițiilor, arhitecturii, muzicii și festivităților locale.

Blaj aLive este primul episod dintr-o serie anuală, fiind o manifestare menită să promoveze valorile locale și naționale într-un context cultural intenațional și să sprijine libera exprimare artistică.

Trupa care sintetizează energia primei ediții Blaj aLive este Vama, una dintre cele mai apreciate trupe rock din România. Proiectul a fost fondat în 2006 de Tudor Chirilă şi Eugen Caminschi, care după 10 ani alături de Vama Veche, au decis să meargă pe un alt drum împreună cu Gelu Ionescu, Lucian Cioarga şi Dan Opriș. Vama vine la Blaj cu cel mai nou single "Perfect fără tine" și ne trezește poftă de mare și de vacanță.

Pentru noile generații Voltaj se definește printr-un sound ce combină stilul pop-rock cu muzica electronică și prin apariții live incendiare. Hituri precum "Albinutza", "Vara trecută", "Asta-i viața", "Și ce?", "Povestea oricui", "20 (de ani)" sau "Mi-e dor de" au fost fredonate de un public larg începând cu 1998, când Voltaj a abordat o nouă direcție muzicală, odată cu schimbarea componenței și venirea în trupă a vocalului Călin Goia.

Sore, Alina Eremia și Dorian Popa, 3 dintre cei mai fascinanți membrii ai ansamblului dance-pop-rock Lala Band, vor urca pe scena Blaj aLive prezentând proiectele lor solo alături de dansatori. Trupa-vedetă Lala Band, lansată în 2010 în serialul de televiziune "Pariu cu viața", a fermecat tinerii și adolescenții din toată țara.

Reprezentând Transilvania, trupa Blackstar completează line-up-ul Blaj aLive cu un stil pop-rock foarte fresh. Aflați la început de drum, cei 4 cuceresc un număr din ce în ce mai mare de fani prin performance-uri live ce mizează pe dinamism și acuratețe.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 8 iunie 2013

Blaj aLive

Loc
Câmpia Libertății

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Industria muzicala

Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023 │ FOTO: Anca Coleașă

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Citește în continuare

Trending