Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Finala Eurovision 2013 - LIVETEXT

Finala Eurovision 2013 urmarita live text pe InfoMusic.ro. Prestatiile finalistilor Eurovision și clasamentul final. Vezi cine a câștigat Eurovision 2013.

Publicat

pe

Danemarca a câștigat finala  Eurovision 2013, fiind urmată de Azerbaijan și Ucraina. Vezi clasamentul final Eurovision.

Danemarca a castigat finala Eurovision 2013

Danemarca a castigat finala Eurovision 2013 │ FOTO: Thomas Hanses (EBU)

00:03 - Votul în finala Eurovision 2013 a început. Enunțăm favoritele noastre: Danemarca, Olanda, Belarus, Azerbaijan, România, Franța, Moldova, Norvegia. Ordinea nu este stabilită.

00:01 - Finala Eurovision 2013 se încheie cu Irlanda. Ryan Dolan a cântat un cântec - compoziție proprie: "Only Love Survives". Avantajul său este însă poziția de închidere pe care a avut-o în concurs.

23:57 - Georgia a fost reprezentată de Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani. Piesa "Waterfall" trece, Eurovision rămâne... rece.

23:53 - Țările nordice au piese tari în acest an. Norvegia este în cărți. Chiar dacă Margaret Berger nu va câștiga, piesa "Feed You My Love" este de playlist. Aștept posturile din România.

23:47 - Esențial este că băiatul acesta a câștigat San Remo. Dar pe el îl cheamă Marco Mengoni și nu Eros Ramazzotti. Dar Mengoni a câștigat și X Factor în Italia, ceea ce înseamnă că o industrie se învârte în spatele lui în acest moment. Nu de alta, dar tânărul a și scos album la Sony Music. Vom afla ce însemană "L'Essenziale" la sfârșitul finalei.

23:44 - Să fie de vină adrenalina din cântecul grecesc anterior, dar melodia Ucrainei a trecut ca un figurant prin cadru. Nu, nu vom merge la Kiev în 2014.

23:40 - Grecia a dus o parte din Balcani la Malmo. Este o reminiscență a edițiilor anterioare, când folclorul avea cuvânt greu în compozițiile de la Eurovision. Un lucru e cert, finala de anul viitor nu va fi la Atena, oricât de ieftin ar fi un shoot de... uzo. Consemnăm că "Alcohol Is free" cu Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis.

23:36 - Este finala tinerilor. Farid Mammadov are doar 21 de ani, însă s-a ținut foarte bine pe piesă. Printre favorite, "Hold Me" va trona în clasamentele transmise după televoting. Azerbaijan.

23:32 - Islanda  are o reprezentare plăcută. Piesa cântată de Eythor Ingi are un sound familiar și lasă senzația unui lucru incomplet.

23:28 - Melodia adusă de Danemarca este chiar excelentă. Memorabilă, cu aport inclusiv vizual de tobe și fluier, cântecul acesta nu are de ce să aducă vorba de lacrimi :) "Only Teardrops" are toate șansele să câștige Eurovisionul, iar asta ar fi o mare împlinire pentru Emmelie de Forest la cei 20 de ani.

23:24 - Concurentul din Ungaria,  ByeAlex este o prezență interesantă. Piesa "Kedvesem" are un ritm ușor de reținut. Ascultându-l e ca și cum ai auzi TAXI. Delegația din țara vecină a demonstrat curaj să meargă cu un cântec în limba maghiară. Pe de altă parte, sonoritățile specifice par integrate în cântec.

23:20 - Tânărul de doar 22 de ani, Robin Stjernberg a cântat acasă. Publicul s-a simțit, dar nu cred că sunt speranțe în câștigarea vreunui loc important.

23:16 - Bonnie Tyler nu are nevoie de cuvinte. Din păcate, piesa nu depășește nivelului unui B Side din cariera sa. Dincolo de timbrul vocal aparte, momentul Marii Britanii nu a pus în vibrare niciun resort intern. Reacția generală rămâne o necunoscută până la aflarea rezultatelor.

23:10 - Reprezentatul României, Cezar a susținut "It's My Live". Reascultând-o în cadrul competiției finale, piesa iese în evidență. Este important să contezi, să fii diferit atrăgând atenția. Abia apoi vine locul obținut. Încadrarea între Anouk și Bonnie Tyler ar trebui să îl onoreze pe Cezar Ouatu.

23:06 - Anouk a fost aleasă să reprezinte Olanda la competiția Eurovision 2013. Notorietatea cântăreței va ajuta cu siguranță piesa "Birds" să se ridice. Nu de alta, dar melodia dă  senzația unei decolări. Crescendo-ul și corul sunt elementele ce dau trăire acestei piese.

22:57 - Cântăreața din Germania a demonstrat multă atitudine. Natalie Horler este solista trupei Cascada, iar melodia "Glorious" a intrat direct în finala Eurovision. Proiectul Cascada a câștigat World Music Award în 2007. Piesa actuală este scrisă de Manuel și Yann, cei doi fondatori Cascada. Ei sunt nominalizați și la GEMA’s German Music Author Award pentru întreaga lor activitate.

22:51 - Nu ai zice că asculți melodia Rusiei. Cu o engleză atipică pentru o cântăreață din spațiul fost sovietic. Tânăra Dina Garipova vine de fapt din Republica Tatarstan. Tătăroaica a obținut faima în urma câștigării concursului The Voice - ediția din Rusia - în 2012.

22:48 - Nu e Bruno Mars. Este maltezul Gianluca,de care cu puțin noroc vom mai auzi și mâine. Piesa propusă de Malta - Tomorrow este de votat.

22:44 - Cântăreața din Belarus transmite prea multă energie pentru acest moment. Vedeta TV Alyona Lanskaya s-a dovedit și în finală o prezență sexy, care a trecut sticla cu "Solayoh". Melodia plină de voie bună a fost scrisă de Mark Paelinck și Martin King.

22:37 - Estonia a venit cu piesă de muzică ușoară, plăcută atunci când o auzi în background într-un restaurant estival. Se pare că Malmo deschide sezonul rochiilor. Birgit Õigemeel este o prezență frumoasă și o voce deosebită. Rămânem cu această imagine, șansele de a o revedea sunt minime.

22:35 - Belgia nu a ieșit cu nimic în evidență.

22-32 - Melodia trimisă de Spania în concurs e în fond o audiție plăcută, dar nu are ingredientele necesare urcării pe podium. Este însă una dintre cele mai frumoase propuneri auzite din Spania în ultimii ani.

22:28 - Finlanda a mers înainte cu cererea în căsătorie a tinerei Krista Siegfrids. Amuzantă și sexy, aceasta a trezit cu siguranță atenția audienței. Probabil că sărutul ei cu una dintre cele două voci secundare a fost cu mult mai memorabil decât piesa în sine. Din fericire, notarea implică și un juriu de specialitate cu aceeași pondere (50% - 50%) ca și votul publicului.

22:24 - Moldova a avut o prezență excelentă la Malmo. Piesa Alionei Moon devenită "O mie" din "A million" este deosebită, momentul având capacitatea să electrizeze publicul. Cântecul scris de Pasha Parfeny se va regăsi cel mai probabil în prima jumătate a clasamentului Eurovision.

22:20 - Lituania nu are o piesă rea. Dar nu suficient de puternică pentru Eurovision.

22:15 - Franța a deschis concursul cu Amandine Bourgeois. Cântăreața are o relație cu muzica încă din călătorie și a urmat studii de specialitate la Conservatorul din Nisa. A fost marcată de Whitney Houston, visând să o întâlnească într-un duet. A cântat însă alături de Scorpions și a deschis concertele lui Johnny Hallyday în Royal Albert Hall din Londra. A cântat într-o trupă pop, putând fi ascultată în diverse localuri Toulouse. Melodia Franței s-a calificat direct în finala Eurovision 2013, însă ar fi avut toate ingredientele să treacă prin emoțiile vreunei semifinale.

Cea de-a 58 finală Eurovision a început la Malmö în Suedia. România va intra în concurs al 14-lea, în timp ce Moldova este a treia.

Ordinea intrării concurenților în finala Eurovision 2013 - Malmö, Suedia:

  1. Franța
  2. Lituania
  3. Moldova
  4. Finlanda
  5. Spania
  6. Belgia
  7. Estonia
  8. Belarus
  9. Malta
  10. Rusia
  11. Germania
  12. Armenia
  13. Olanda
  14. România
  15. Marea Britanie
  16. Suedia
  17. Ungaria
  18. Danemarca
  19. Islanda
  20. Azerbaijan
  21. Grecia
  22. Ucraina
  23. Italia
  24. Norvegia
  25. Georgia
  26. Irlanda

Trending