Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

10000 de bilete vândute la Rammstein, 3 noi trupe anunțate la Rock The City

Organizatorii Rock The City 2013 au anunțat trei noi trupe care vor cânta în a doua zi a festivalului. este vorba despre Trivium, Enslaved și Spineshank.

Publicat

pe

Trivium-Enslaved-Spineshank
Trivium-Enslaved-Spineshank

Organizatorii festivalului Rock The City 2013 au oferit noi informații despre evenimentul care va avea loc pe 27 și 28 iulie, la Romexpo. Astfel noile formații confirmate sunt Trivium, Enslaved și Spineshank care vor concerta în a doua zi alături de Bullet For My Valentine și Rammstein. Prima zi va fi dedicată rockului autohton, momentan fiind negocieri cu mai multe trupe de la noi din. confirmările vor sosi pe parcursul lunilor viitoare.

Trivium-Enslaved-Spineshank

Trivium / Enslaved / Spineshank

10.000 de bilete vândute la Rock The City 2013

Până în prezent s-au vândut 10.000 de bilete, potrivit declarației lui Marcel Avram în cadrul conferinței de presă din 19 martie. Rammstein a fost motorul acestor vânzări. Promoterul speră să atingă cifra de 20-25 de mii de spectatori la festivalul din 27-28 iulie. Marcel Avram are o relație specială cu trupa nemțească pe care a adus-o la Romexpo și în 2010 la Sonisphere. Acesta organizează concerte pentru Rammstein și în Bulgaria (Sofia), Serbia (Belgrad), Singapore, Australia și India. Show-ul din acest an va fi diferit față de ceea ce au văzut românii în 2010, după cum ne-a spus și Lenți Chiriac în materialul video de mai jos.

Conferinta de presa Marcel Avram, D&D East Ent, Lenti Chiriac

Conferinta de presa Marcel Avram, D&D East Ent, Lenti Chiriac

Biletele pentru festivalul Rock The City sunt disponibile prin rețeaua Eventim.

VIDEO: Rock The City 2013 - conferința de presă

Trivium, Enslaved și Spineshank la Rock The City

Trivium, formație originară din Florida, SUA, este apreciată în mod special pentru faptul că reușește să imprime melodicitate unor riff-uri de heavy metal, lucru pe care nu multe formații metal din zilele noastre mai reușesc să îl facă. În plus, fanii apreciază prestațiile live electrizante și mai ales diferite de ale altor formații de gen.

Trupa a fost înființată în anul 2000 în orașul Orlando, iar după numai șase ani de activitate, a fost invitată să cânte pe aceeași scenă cu Metallica și Korn. Grație prestației live de excepție, prestigioasa revistă Metal Hammer a acordat trupei titlul de Best Live Band la Metal Hammer Golden God Awards 2006. Trivium are cinci albume la activ și lucrează intens la cel de-al șaselea. Noul material urmează să apară în vara acestui an, chiar inainte de festivalul Rock The City.

Trivium - Watch The World Burn

Formația norvegiană Enslaved a luat ființă în 1991 în orașul Sveio din Norvegia iar albumul de debut, intitulat "Vikingligr Veldi", a apărut trei ani mai târziu. La început versurile trupei erau în islandeză și norvegiana veche pentru ca mai târziu acestea să fie în engleză. Enslaved a lansat 12 albume de studio, ultimul apărut anul trecut sub numele de "RIITIIR".

Enslaved - Thoughts Like Hammers

Spineshank este o formație americană de al noului val nu metal care s-a format în 1996. Albumul de debut, "Strictly Diesel", a apărut doi ani mai târziu iar în 2004 au primit prima nominalizare la premiile Grammy pentru piesa "Smothered". Ultimul album, cel de-al 4-lea din carieră poartă numele "Anger Denial Acceptance" și a fost lansa la jumătatea anului trecut prin intermediul casei de discuri Century Media.

Spineshank - Nothing Left For Me

Rammstein este catalogată ca una dintre cele mai mari trupe de show din lume și a atras atenția unor mari regizori de film, care au implicat formația în diverse proiecte. Rammstein atrage atât prin formă, cât și prin conținut, piesele având mesaje puternice, pline de subtilitate și metafore ce ating probleme ale societății. În afară de numeroase efecte pirotehnice, elemente de recuzită mereu surprinzătoare, măștile cu diferite conotații, plecările prin mulțime și atmosfera incredibilă, Rammstein știe să se apropie de public făcându-l, practic, parte din spectacol.

Rammstein - Ich Will

Festivalul Rock The City a adus de-a lungul celor cinci ediții care s-au desfășurat la București cele mai mari nume ale rock-ului modial ca Metallica, Rammstein, MEgadeth, Judas Priest, Whitesnake, Guns N Roses, Evanescence, Queensryche, Limp Bizkit, Slayer, etc.

Comentează

Concerte & turnee

Rammstein anunţa un turneu european în 2024; Unde vedem trupa?

Rammstein se pregăteşte din nou de turneu şi tocmai a anunţat că în mai 2024 începe o serie de concerte pe marile stadioane din Europa. Ni s-au aprins imediat simţirile şi ne-am gândit că am putea fi pe listă, dar nu pare să fie cazul încă. Hai să vedem unde se duc metaliştii nemţi la anul.

Publicat

pe

Poster turneu Rammstein 2024
Poster turneu Rammstein 2024 │ FOTO: Rammstein

Biletele se vor putea achiziţiona începând cu 18 octombrie 2023. Rammstein pleacă într-un turneu de promovare a celui mai nou album, "Zeit", lansat în 2022 şi totul porneşte odată cu concertul din Praga de pe 11 mai. Vor mai fi opriri în Serbia, Grecia, Franţa, Spania, Olanda, Irlanda, Belgia, Danemarca, dar şi Austria şi Italia.

Atunci când turneul Rammstein din 2023 s-a anunţat anul trecut promotorul MCT a declarat că trupa a vândut peste 1 milion de bilete în doar câteva ore. Ne aşteptăm ca şi acum să se întâmple la fel. Cel mai recent proiect muzical al formaţiei germane este lansarea unei ediţii speciale şi aniversare a celui de-al doilea album din carieră, "Sehnsucht". A debutat în iunie şi era un tribut adus LP-ului din 1997, care apărea pentru prima dată cu sunet remasterizat HD.

Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel", albumul include în exclusivitate şi un nou mixaj pentru track-ul "Spiel Mit Mir". În plus are un ambalaj complex gândit de designerul Dirk Rudolph. Varianta CD vine sub formă de digipak 8 panel, cu o cărticică de 40 de pagini şi o protecţie argintie. În acea carte se află fotografii portret ale artiştilor semnate Gottfried Helnwein, unele nemaivăzute, altele re-editate.

Ultimul album Rammstein, "Zeit" a cuprins 11 piese şi a debutat în primăvara lui 2022. Ce a fost inedit la el a fost că fotografia de pe copertă era opera muzicianului canadian Bryan Adams, care a ajuns şi un fotograf respectat. Cu o carieră de aproape 30 de ani, Rammstein a vândut peste 20 de mlioane de albume în toat lumea şi a avut sute de concerte cu o pirotehnie fabuloasă.

Au fost în România ultimele dăţi în 2010 şi 2013.

Lista concerte turneu 2024:

  • Mai 11 - Cehia, Praga, Airport Letňany
  • Mai 15 - Germania, Dresda, Rinne
  • Mai 16 - Germania, Dresda, Rinne
  • Mai 24 - Serbia, Belgrad, Ušće Park
  • Mai 30 - Grecia, Atena
  • Iunie 05 - Spania, San Sebastián, Estadio Anoeta
  • Iunie 08 - Franta, Marseille, Orange Vélodrome
  • Iunie 11 - Spania, Barcelona, Estadi Olímpic
  • Iunie 15 - Franta, Lyon, Groupama Stadium
  • Iunie 18 - Olanda, Nijmegen, Goffertpark
  • Iunie 23 - Irlanda, Dublin, RDS Arena
  • Iunie 27 - Belgia, Ostend, Park Nieuwe Koers
  • Iulie 05 - Danemarca, Copenhaga, Valbyparken
  • Iulie 17 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
  • Iulie 18 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
  • Iulie 21 - Italia, Reggio Emilia, RCF Arena (Campovolo)
  • Iulie 26 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
  • Iulie 27 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
Citește în continuare

Trending