Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Roboții metaliști din trupa Compressorhead, pe urmele lui Motorhead - VIDEO

Dacă știm de la Asimov care sunt primele 3 legi ale roboților, putem intui singuri care este prima lor melodie metal... Cei trei roboți din Compressorhead au cantat "Ace of Spades" din repertoriul Motorhead. Află povestea lor și ce repertoriu rock au pregătit pentru live-uri. Fiecare știe să cânte la propriul instrument cu o precizie nemaiîntâlnită până astăzi.

Publicat

pe

Fingers, robotul chitarist din Compressorhead
Fingers, robotul chitarist din Compressorhead

Rockerii Stickboy, Fingers și Bones știu să cânte la câte un instrument din prima clipă a existenței lor. Dacă ar fi fost niște saci de carne (cum își numesc fanii umanoizi), cei trei metaliști s-au fi putut întâlni ca orice grup de rockeri într-un garaj, dar vremurile s-au schimbat, iar tehnologia i-a făcut roboți. Nu e nici vorbă de SF, cei trei sunt niște roboți metalici și metaliști deopotrivă. Stickboy și Fingers obișnuiau să cânte împreună din 2009 și aveau nevoie de un basist. Noul lor manager le-a făcut cunoștință cu Bones și au urcat pe scenă toți trei sub numele de Compressorhead. Solistul nici nu a intrat în discuție.

Trupa de roboti Compressorhead

Trupa de roboti Compressorhead

Anul 2012 i-a găsit pe roboții originari din Germania repetând de zor, sau mai bine zis, la motor. Au un repertoriu de 12 cover-uri rock ce-ar pune în mișcare orice angrenaj de fier... Fiecare știe să cânte la propriul instrument cu o precizie nemaiîntâlnită până astăzi, căci fiecare partitură le iese la zecimală. Le mai lipsesc un mulaj de silicon, niște machiaj a la KISS, câteva reflexe emotive și ar putea frânge inimile fanilor metalului.

Cu doar câțiva litri de ulei și fără monitoare pe scenă, Compressorhead îți cântă la precizie "Ace of Spades" de la Motorhead, "Blitzkrieg Bop" (Ramones), "I Love Rock & Roll" (Joan Jett), "Ironman"(Black Sabbath), "Should I Stay or Go" (Clash) sau "TNT" (AC/DC).

Stickboy este liderul trupei, care ține ritmul indiferent de programul încărcat. Rutinele lui software poartă amprentele lui Danny Carey (toboșarul de la Tool), Martin Lopez (de la Opeth) și ale lui Mike Portnoy (Dream Theater).

Stickboy, robotul toboșar din Compressorhead

Stickboy, robotul toboșar din Compressorhead

Fingers are 78 de degete hidraulice prin care controlează chitara după modelul idolilor săi umanoizi: Angus Young (AC/DC), Yngwie Malmsteen și Dave Murray (Iron Maiden).

Fingers, robotul chitarist din Compressorhead

Fingers, robotul chitarist din Compressorhead

Bones este basistul. Acesta îi listează ca mentori pe Robert Trujillo (Metallica), Tim Commerford (Rage Against The Machine) și Justin Chancellor (Tool). Undeva în sistemul său de operare recunoaște că are un back-door - celebrul bassist de jazz Mingus :)

Bones, robotul bassist din Compressorhead

Bones, robotul bassist din Compressorhead

Luna ianuarie 2013 găsește trupa robotică într-un turneu australian (ei bine, le-a luat-o înainte celor de la Black Sabbath). Compressorhead ar putea veni și în România, dacă s-ar găsi vreun organizator pasionat de SF să-i scrie celei mai grele trupe de metal. E bine să țină cont că formația cântărește 6 tone! Deci, Sala Palatului nu-i opțiune de locație...

Urmăriți evoluția celor trei roboți din Compressorhead pe "Ace of Spades" din repertoriul Motörhead. În trei zile, clipul video a fost vizionat de 1,3 milioane de ori. Dacă știm de la Asimov care sunt primele 3 legi ale roboților, putem intui singuri care este prima lor melodie metal...

Comparați roboții cu veteranii rockului de peste ocean:

Nu va trece mult timp până când un solist de muzică rock va demara o campanie de promovare cântând live alături de line-up-ul Compressorhead. Axl Roses sau Geoff Tate și-ar putea găsi în armura lor colegii ideali, capabili să-i urmeze cu strictețe matematică :)

Playlistul trupei de roboți Compressorhead

  • Ace of Spades - Motorhead
  • Bad - No Means No
  • Banana Splits - Theme Tune (short version)
  • Blitzkrieg Bop - Ramones
  • Bullet in the Head - RATM
  • I Love Rock & Roll - Joan Jett
  • Ironman - Black Sabbath
  • Rock 'n' Roll - Led Zepplin
  • Rumble - Link Wray
  • Should I Stay or Go - Clash
  • Teen Spirit - Nirvana
  • TNT - AC/DC
  • Unsung - Helmut
  • Whole Lotta Love - Led Zepplin
  • Wilmas Rainbow - Helmut
Comentează

Trending