Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Dana International la Vocea României

Publicat

pe

Dana International la Vocea Romaniei
Dana International la Vocea Romaniei │ FOTO: stirileprotv.ro

Dana International a participat la finala emisiunii Vocea României difuzate în seara de 26 decembrie 2012 la ProTV.  Starul transexual a interpretat două melodii - "Diva", care i-a adus trofeul Eurovision la Birmingham în anul 1998, și "Dir La Da Da".

Dana International la Vocea Romaniei

Dana International la Vocea Romaniei │ FOTO: stirileprotv.ro

Vedeta nu a rezistat prea mult în reflectoarele muzicii internaționale, nereușind să se reafirme cu vreun alt hit după succesul de la Eurovision. Nici albumul de coveruri după Barbra Streisand, nici următoarea participare la Eurovision n-au mai dat rezultate. Ratarea semnării unui contract cu Sony a ținut-o pe Dana Internațional departe de firmamentul muzicii internaționale. Ultima încercare de a ajunge în finala Eurovision este de dată recentă. În 2011, Dana International a reușit premiera negativă de a fi primul câștigător al trofeului care nu a mai putut intra în finală.

Dana - pe numele adevărat Sharon Cohen - are origini yemenite și românești, având un bunic originar din Transilvania. Și-a descoperit transexualitatea la vârsta de 13 de ani. A devenit femeie la 21 de ani, în 1993, în urma unei operații de schimbare de sex. Astăzi, la 40, Dana poate stârni pe bună dreptate multă invidie din partea femeilor. Dincolo de particularitățile sale sexuale, starul are un look foarte tânăr - chiar dacă în mare parte pot fi meritele esteticienilor...

Dana International nu a fost la prima vizită în România. Ea a mai venit în țara noastră în urmă cu 10 și 14 ani, după ce a câștigat finala Eurovision. Sora starului din Israel este căsătorită cu un român, iar cei doi merg anual în vacanță într-un loc special din Transilvania.

"Îmi place această țară, am legături puternice cu aceste locuri și îmi place să vin aici.", a declarat Dana International despre România.

Finala celui de-al doilea sezon Vocea României a fost câștigată de Julie Mayaya - vezi clasamentul final și principalele momente din show.

Trending