Urmărește-ne în Social Media

Articole

Cele mai cunoscute melodii cu la-la-la-uri si dubi-duba-uri mixate în 3 minute - VIDEO

La-la-la-uri si dubi-duba-uri din istoria muzicala puse cap la cap si impachetate frumos pe YouTube de cdza. Surprinzator sau nu, trupa Ozone este inclusa in mixaj. Urmăriți clipul pe InfoMusic.

Publicat

pe

cdza
cdza

Dacă ați ascultat vreodată Semi-Charmed Life a celor de la Third Eye Charmed, probabil v-a rămas în minte acel DU-DU-DU din refren. Un exemplu mult mai bun este un celebru one hit wonder din anii '90 al trupei Hanson - Mmmbop. Prea puțină lume știe că piesa este, de fapt, despre importanța relațiilor de prietenie și cum ele se pot rupe dintr-un simplu mmmbop. Sunt și mai puțini cei care pot numi vreo altă piesă scrisă de Hanson presupunând că știu cine cântă „chestia aia cu mmmbop...”

Versul este prin definiție o înșiruire de cuvinte. Drept urmare, un șir de DU-DU-DU sau DUBI-DABA-DU sau alte variații nu se încadrează în categoria vers, dar ascultătorii par să nu se mai sature de aceste LA-LA-LA-uri.

Un nou video de pe YouTube a adunat cele mai relevante melodii de acest gen, le-a comasat, mixat, intercalat, rezultând un clip destul de ciudat de vreo 3 minute. 

History Of Lyrics That Aren't Lyrics

Da, la minutul 2:45 ați auzit celebrul hit al trupei O-Zone. Surprinzător la început, dar perfect justificat dacă ne gândim că Dragostea din Tei a făcut înconjurul lumii cu câțiva ani în urmă.

Videoclipul de mai sus este numai primul dintr-o serie realizată de un grup de muzicieni ce se numesc cdza. cdza vine de fapt de la Collective Cadenza, un grup de oameni deosebiți care își transmit mesajul sub forma unor experimente muzicale.

Canalul de YouTube cdza a fost inaugurat pe 1 mai în acest an și la început conținea doar History of Lyrics That Aren't Lyrics. De atunci au continuat să publice câte un clip în fiecare marți și au căpătat notorietate prin originalitatea de care dau dovadă. Despre cdza a relatat CNN, ADWEEK, Fast Company, Perez Hilton și alte publicații de știri, aducându-le artiștilor numai cuvinte de laudă.

Printre video-urile celor de la cdza se numără și History of Wistling - în care putem vedea un personaj care fluieră mai bine decât oricare dintre noi, History of Wooing Women - care ilustrează declinul artei de a curta o femeie prin muzică pe parcursul anilor, History of Western Music in 16 Genres - cel mai complex cover al piesei What a Wonderful World; și multe altele care ilusterază câte un talent bine dezvoltat și ne educă în același timp.

Pentru că merită, vă las cu un alt clip cdza:

History of Western Music in 16 Genres

Comentează

Trending