Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

UPDATE: Cristi Minculescu părăsește trupa Iris, dar nu și scena muzicală

Cristi Minculescu nu va continua cu alte proiecte, el a decis să se retragă definitiv din muzică, iar locul său în formula Iris va fi ocupat de fostul membru al trupei Direcția 5, Toni Șeicărescu.

Publicat

pe

Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro
Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro

Cristi Minculescu a acordat un interviu lui Cristi Hrubaru de la Rock FM în care a clarificat unele aspecte ale plecării sale din trupa alături de care a cântat 32 de ani. Plecarea din Iris nu înseamnă și retragerea definitivă din muzică. Cristi va lua o pauză după care își va stabili noi obiective profesionale. 

Nu mă retrag din muzică, mă retrag de la Iris. Repet, m-am mirat și eu că am ajuns să iau decizia aceasta, dar e singurul moment în care nu-mi pare rău. Deocamdată, singura certitudine tristă e că nu voi mai fi la Iris. Nu știu ce voi face. Mă liniștesc și eu un pic, să ies din presiunea asta, a obiectivelor pe care le-am avut de-a lungul timpului și cu siguranță că veți afla primii ce am de gând.

Cristi Minculescu, pentru Rock FM

Minculescu a declarat și că decizia luată nu are nici o legătură cu latura financiară a business-ului, iar colegii săi de trupă au interpretat greșit mesajul său. El spune și că plecarea sa nu a depins de relația personală dintre el și colegii săi. În plus, îi urează succes lui Toni Șeicărescu, care va ocupa de acum poziția de solist al trupei Iris.

Toboșarul trupei Nelu Dumitrescu se simte lezat de decizia colegului său și din declarațiile sale reiese că Minculescu nu ar fi binevenit înapoi în trupă în eventualitatea în care își va dori acest lucru.

El și-a ales viața lui. Eu ce să mai fac? Îți dai seama, să te lase după atâta timp, să vină să-ți pună că nu mai dorește să cânte... Ce om n-ar urla un pic? Dacă noi am fi fost milionari din drepturi de autor, poate ar fi mers chestia asta: concerte mai puține, cu bani mai mulți.

Nelu Dumitrescu, pentru Rock FM


Nelu și-a pierdut răbdarea și pentru că nu este prima oară când Cristi părăsește grupul. În schimb, toboșarul este foarte optimist în privința viitorului trupei și spune că piesele Iris sunt cele care atrag fanii și nu neapărat solistul. Luna viitoare vom asculta un nou single Iris, iar anul viitor trupa va lansa un nou album în formula modificată.

Zvonul a apărut în presă seara trecută și a fost confirmat în această dimineață pe site-ul oficial Iris.

Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăsește grupul IRIS. Activitatea formației va continua, avându-l ca solist pe Toni Șeicărescu.

Cristi Minculescu nu va continua cu alte proiecte, el a decis să se retragă definitiv din muzică. După spusele soției sale, relațiile vocalistului cu colegii săi de trupă au început să se răcească începând cu complicațiile sale de natură medicală și cu operația sa de transplant de ficat. Noile pretenții pe care le-a manifestat solistul erau mai mari decât ale celorlalți membri ai formației: transport exclusiv cu avionul, cazare în cameră single și meniu alimentar special, iar ele au fost percepute drept fițe.

Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro

Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro

Vezi interviul cu Cristi Minculescu dinaintea concertului aniversar de 35 de ani al trupei Iris

Locul lui Minculescu în formula Iris va fi ocupat de Toni Șeicărescu, fost membru al formației Direcția 5. Cântărețul se declară onorat să cânte alături de trupa care i-a fost alături în tinerețe și vede în aceasta colaborare oportunitatea de a se exprima din punct de vedere artistic.

Pornesc la drum cu multă speranţă, am ascultat Iris de mic copil şi după atăţia ani ajung să fiu solist la trupa adolescenţei mele. Pentru mine este o mare provocare, nu-mi găsesc rostul în tot ceea ce aş vrea să exprim, că am ajuns într-o formaţie de legendă. Sper din tot sufletul ca cei care au fost până acum alături de Iris să fie şi de acum înainte. Despre Cristi Minculescu nu am cum să vorbesc decât la superlativ, dar am toată încrederea că Iris va continua povestea.

Toni Șeicărescu, pentru agentia.org

Nelu Dumitrescu anunțând piesele vechi selectate cu ajutorul fanilor pentru discul aniversar

Nelu Dumitrescu anunțând piesele vechi selectate cu ajutorul fanilor pentru discul aniversar

Unul dintre membrii co-fondatori ai formației Iris, toboșarul Nelu Dumitrescu susține că Cristi Minculescu se retrage pentru că nu este mulțumit de veniturile generate din munca pentru Iris. Totuși, grupul rock va merge mai departe și deja face planuri de viitor în noua formulă.

E trist că se întâmplă aşa ceva, când pierzi un coleg de formaţie. Cristi a spus că nu mai vrea să cânte cu noi pentru că nu-i mai convine cât câştigă în România. Dar Iris e mai mult decât un grup rock, e un simbol al rock-ului din Romania şi de aceea va merge mai departe. Cu Tony Şeicărescu vom înregistra, cât de curând, o piesă nouă şi până la anul, un nou album. Oricum, Iris merge mai departe!

Nelu Dumitrescu

Este greu să ne imaginăm un concert Iris fără clasicul Bună seara, prieteni! al lui Cristi Minculescu. Totuși, Toni Șeicărescu este un vocal foarte bun și cu siguranță va fi interesant de urmărit evoluția trupei Iris de acum înainte.

Trending