Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Röyksopp va urca pe scena B'Estfest pe 7 iulie - VIDEO

Röyksopp, nume reprezentativ pentru scena internaţională a muzicii electro, va concerta în premieră în România, în cadrul B’ESTFEST 2012.

Publicat

pe

Royksopp - Senior Stian
Royksopp - Senior Stian

Röyksopp, nume reprezentativ pentru scena internaţională a muzicii electro, va concerta în premieră în România, în cadrul B’ESTFEST 2012. Trupa va urca pe scenă pe 7 iulie, în cea de-a doua zi a festivalului, alături de Selah Sue, Milow, Trolley Snatcha, Obituary şi Mala Vita.

B’ESTFEST 2012 va avea loc în perioada 6-8 iulie în B’ESTFEST Park din localitatea Tunari de lângă București. Printre headlinerii ediției se regăsesc Garbage, Pulp, Caro Emerald, Selah Sue, Milow, Skindred și Meshuggah.

Click pentru detaliile complete despre programul și prețurile biletelor/abonamentelor la B'Estfest 2012.

Royksopp - Senior Stian

Royksopp - Senior Stian

Trupa Röyksopp a luat naştere în 1998 în Norvegia și este alcătuită din Svein Berge şi Torbjørn Brundtland. După o perioadă de experienţe, în 2001 a apărut albumul de debut Melody A.M., ce a promovat un mix unic de sonorităţi, de la ambient şi downtempo, la synth-pop şi chiar soul-funk. Albumul a ajuns un clasic al muzicii electronice şi a fost inclus de The Guardian în lista celor „1000 de albume pe care trebuie să le asculţi înainte de a muri”.

Formaţia a devenit rapid unul dintre cele mai premiate nume ale Scandinaviei, trecându-şi în palmares 7 trofee Spellemann - prestigioase premii ale industriei muzicale norvegiene și un premiu MTV în 2002 la gala MTV Europe Music Awards la categoria Best Video, cu clipul piesei Remind Me.

Röyksopp a colaborat cu solişti precum Robyn, Lykke Li, Karin Dreijer-Andersson (The Knife/Fever Ray) sau Erlend Oye (Kings of Convenience/The Whitest Boy Alive), lansând 4 albume de studio (Melody A.M., 2001, The Understanding, 2005, Junior, 2009, Senior, 2010) şi 15 single-uri de succes, printre care şi What Else Is There?, Remind Me, The Girl And The Robot, Happy Up Here sau Miss It So Much.

Printre concertele memorabile ale trupei se numără şi cele susţinute ca headliner al unor festivaluri precum Big Day Out (Australia), Ultra Music Festival (SUA), Fuji Rock Festival (Japonia), The Chill Out Festival (Emiratele Arabe Unite), EXIT (Serbia), Rock Werchter (Belgia), Roskilde (Danemarca) sau Melt! (Germania).

Trending