Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

România și Moldova s-au calificat în finala Eurovision 2012 - VEZI VIDEO

Mandinga duce melodia Zaleilah în finala Eurovision de sâmbătă, 26 mai 2012. România a fost prima finalistă anunțată la Baku, risipind repede emoțiile românilor. Lista de 10 finaliști a fost completată cu Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia și Irlanda.

Publicat

pe

Mandinga și Costi Ioniță bucurându-se la aflarea rezultatelor
Mandinga și Costi Ioniță bucurându-se la aflarea rezultatelor │ FOTO: Andres Putting (EBU) www.eurovision.tv

Mandinga duce melodia Zaleilah în finala Eurovision de sâmbătă, 26 mai 2012. România a fost prima finalistă anunțată la Baku, risipind repede emoțiile românilor. Lista de 10 finaliști a fost completată cu Moldova, Islanda, Ungaria, DanemarcaAlbaniaCipruGreciaRusia și Irlanda.

România va intra cu numarul 14 în finală

România va intra cu numarul 14 în finală │ FOTO: EBU www.eurovision.tv

UPDATE: Romania va fi cea de-a 14-a finalistă în ordinea intrării pe scenă sâmbătă seară. Moldova va cânta a 26-a, iar Ungaria va cânta în prima parte, având a doua poziție de intrare în concurs.

Mandinga și Costi Ioniță bucurându-se la aflarea rezultatelor

Mandinga și Costi Ioniță bucurându-se la aflarea rezultatelor │ FOTO: Andres Putting (EBU) www.eurovision.tv

Interpretare cu probleme tehnice, dar nu conspirație. Elena s-a întors cu lacrimi în Camera verde

Evoluția reprezentanților noștri nu a fost lipsită de incidente. O problemă tehnică la casca solistei a afectat vocea live până la următoarea schimbare de ritm. Din fericire, Elena s-a redresat rapid și incidentul nu a afectat prestația Mandinga per ansamblu. Trupa nu a fost în linie completă pe scenă. Tony, cel de-al șaptelea membru Mandinga s-a aflat în camera verde.

Mai exact, dupa primele acorduri, monitorizarea din cască, în care artista auzea atât vocile colegilor cât și negativul piesei,  a dispărut integral, astfel încât Elena a cântat întreaga piesă doar pe întoarcerea sunetului din sală.

“Imediat după ce a coborât de pe scenă, Elena a venit plângând în Camera Verde. Am îmbrățișat-o și mai ales am felicitat-o pentru că într-o asemenea situație dificilă s-a comportat ca o adevărată profesionistă. Imediat dupa aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea problema tehnică în semifinală. Organizatorii și-au recunoscut vina și ne-au felicitat pentru tăria și profesionalismul Elenei și al trupei Mandinga din timpul show-ului live. Ne-au asigurat că a fost un incident neplăcut, pe care îl regretă și care nu trebuie să dezvolte în noi o teorie a conspirației. Organizatorii  ne-au asigurat că în finală totul va fi perfect pentru România”, declară Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision.

Romania află că merge în finală

Romania află că merge în finală │ FOTO: EBU www.eurovision.tv

După aflarea rezultatelor a urmat conferința de presă a celor 10 câștigători din semifinală. Delegația României a răspuns întrebărilor inevitabile.

"Suntem foarte fericiți că am intrat în finală, am avut niște probleme cu monitorizarea în căști."

"A fost foarte ciudat să nu aud nimic, dar din fericire am reușit să cânt melodia până la capăt și chiar am reușit astfel să ajungem în finală", a spus solista trupei Mandinga despre incidentul de pe scenă.

Mandinga - Zaleilah - Live în Semifinala 1 Eurovision 2012

Pasha Parfeny din Moldova a atras atenția publicului european, fiind comparat de multă lume din social media cu actorul Colin Farrell.  Prestația vocală a lui Pasha a fost la înălțime, transformând la maxim potențialul melodiei Lăutar, cu un titlu poate prea simplu față de calitatea compoziției.

Aprecieri pozitive pentru Ungaria

Compact Disco din Ungaria a fost nominalizată la categoria Act Artistic Internațional la Premiile MTV European 2011. Trupa a cântat o melodie modernă, plăcută, cu un sound curat.

Compact Disco - Sound Of Our Hearts

Rusia s-a calificat în finală cu un show cel puțin inedit. Artiștii neconvenționali, bunicuțele Buranovskiye Babushki știu și piese celebre de la Aquarium Kino, The Beatles, Queen, Shokking Bluen și au concertat la festivalul Rock above Volga în fața a 200.000 de spectatori. Cu prilejul semifinalei de marți seară, atracția vizuală a chipurilor îmbătrânite a ajutat melodia plină de influențe tradiționale rusești.

Din păcate, melodia rock propusă de Elveția nu a mers mai departe. Fraţii Ivan şi Gabriel Broggini din Sinplus au crescut cu muzica celor de la Queen şi U2 și lucrul asta s-a simțit și în calitatea momentului lor.

Sinplus - Unbreakable - Live în Semifinala 1 Eurovision 2012

Citește comentariul LIVE TEXT de la prima semifinală Eurovision 2012.

Un comentariu

Trending