Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cum să faci rost de 1 milion de dolari de la fani pentru a lansa un album - VEZI VIDEO

Amanda Palmer a reușit să strângă într-o singură lună peste 1 milion de dolari de la fani pentru lansarea și promovarea noului său album.

Publicat

pe

Amanda Palmer
Amanda Palmer │ FOTO: www.facebook.com

Tot mai mulți artiști renunță să lucreze cu marile case de discuri, preferând să înființeze câte un label sau să lanseze independent albumele. Alternativa presupune însă eforturi financiare. Pe de altă parte, artiștii sunt oameni creativi și pot găsi soluții.

Cântăreața Amanda Palmer este o necunoscută marelui public, dar a reușit să strângă într-o singură lună peste 1 milion de dolari de la fani. Suma o va ajuta să lanseze și să promoveze noul său album.

Amanda Palmer

Amanda Palmer │ FOTO: www.facebook.com

Amanda a apelat la site-ul Kickstarter, prin care fanii pot ajuta financiar diverse proiecte artistice. Vorbim evident de fani săritori și cu dare de mână. Cântăreața a postat un filmuleț (vezi mai jos) în care își prezintă albumul, trupa și explică de ce are nevoie de bani. Fanii au putut pre-comanda materialul Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra, precum și pachete deluxe cu acces în backstage la concerte, petreceri și sesiuni de mâncat gogoși împreună. Iar asta nu este o gogoașă...

Inițial, Amanda Palmer și-a propus să strângă 100 de mii de dolari, fapt întâmplat în doar 6 ore. După o lună albumul artistei a ajuns proiectul cu cea mai mare finanțare de pe site, cu peste 1 milion de dolari.

Discul Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra va fi lansat în septembrie și va fi promovat în cadrul unui turneu ce se va desfășura atât în America, cât și în Europa. Sperăm că banii le vor ajunge și pentru o vizită în România. Primul single poate fi ascultat și pe InfoMusic.

Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra – Do It With A Rockstar

Amanda Palmer este din Boston, are 36 de ani și cântă punk cabaret, un gen departe de a fi comercial. Momentan are în jur de 143 de mii de fani pe Facebook.

Clipul care a strâns 1 milion de dolari

Oare fanii din România ar putea susține într-un demers similar un artist, fie el cunoscut sau nu?

Un comentariu

Trending