Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jane Birkin - în România pentru prima dată!

Publicat

pe

Jane Birkin (foto credit: Franck Laguilliez)
Jane Birkin (foto credit: Franck Laguilliez)

Jane Birkin, o legendă a muzicii și a cinematografiei va concerta la București pe data de 13 noiembrie, la Sala Palatului, în cadrul unui eveniment special dedicat artistului Serge Gainsbourg.

Jane Birkin nu doar a creat artă ci a și fost o muză pentru artiști, fie că erau designeri, actori, regizori sau compozitori. Rolul prin care s-a făcut remarcată la nivel mondial a fost cel din pelicula ”Blow-up”, regizată de Michelangelo Antonioni, care a primit marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes în 1967. În același an, Jane Birkin a început frumoasa poveste de dragoste cu Serge Gainsbourg ce a durat 13 ani.

Jane Birkin (foto credit: Franck Laguilliez)

Jane Birkin (foto credit: Franck Laguilliez)

Serge Gainsbourg este considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni ai lumii, compozitor, solist, actor și regizor cu o carieră de peste 30 de albume. În 1969 acesta înregistrează împreună cu Jane Birkin controversata piesă ”Je t'aime...moi non plus” care a fost interzisă în acea perioadă în Spania, Italia, Elveția și Olanda. Gainsbourg i-a compus ulterior lui Birkin primul album solo, ”Dio Doo Dah”.

Legătura dintre cei doi a fost atât de puternică, încât în momentul în care Serge Gainsbourg a murit, Jane Birkin a renunțat la cariera muzicală și până în 1998, când a lansat ”A la légère” s-a dedicat activităților umanitare.

Serge Gainsbourg & Jane Birkin - ”Je t'aime...moi non plus”

În 2011 artista a pornit într-un turneu internațional în America și Europa, iar pentru prima dată va ajunge în România, pe data de 13 noiembrie, la Sala Palatului din București.

Prețurile biletelor variază în funcție de distanța față de scenă, astfel: 80, 130,170,210,250 lei.

Începând de mâine, 11 august biletele sunt puse în vânzare pe www.myticket.ro, în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, French Bakery și Sala Palatului.

Trending