Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Al di Meola și New World Sinfonia cântă la București!

Publicat

pe

al.din.meola
al.din.meola

al.din.meolaAl di Meola revine la București pe 21 aprilie, la Sala Palatului, pentru un recital alături de New World Sinfonia.

Monstru sacru al jazz-ului fusion experimental, Al Di Meola va împărți scena de la București cu trupa sa New World Sinfonia, formată din Fausto Beccalossi (acordeon), Peo Afonsi (chitară acustică), Peter Kaszas (percuție), Gumbi Ortiz (percuție) și Victor Miranda (bass).

Al Di Meola s-a născut în New Jersey și a crescut ascultând Elvis Presley, Ventures și The Beatles. În 1971, s-a înscris la colegiu de muzică Berklee din Boston, iar din 1974, s-a alăturat trupei lui Chick Corea, „Return to Forever”, alături de care a cântat până în 1976.

Primul său album solo "Midnight Sun" a apărut în 1976 și a surprins criticii datorită complexității tehnicii sale interpretative. De-a lungul carierei sale a colaborat cu Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty.

Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști de jazz ai tuturor timpurilor. Printre albumele sale se numără "Elegant Gipsy"(1971), "Casino" (1978), "Splendido Hotel" (1980).

Până pe 24 februarie biletele au preț special (70.4 lei, 102.4 lei, 134.4 lei și 174.4 lei, în funcție de categorie) și se pot cumpăra online de pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua magazinelor Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Humanitas și Cărturești. După 25 februarie, biletele vor fi disponibile la prețurile integrale: 88 lei, 128 lei, 168 lei și 218 lei.

Trending